Rouen

Rouen

Rouen

Rouen

Rouen is de hoofdstad van het departement Seine-Maritime, en heeft een van de belangrijkste havens van Frankrijk. De stad is gelegen aan de rivier Seine, die de stad doorkruist.

Geschiedenis van Rouen

De stad Rouen vindt haar oorsprong in de Gallo-Romeinse periode. Het gebied rondom de huidige stad werd bewoond door de Veliocasses, een barbaarse stam. Rouen werd gesticht door niemand minder dan de Romeinse keizer Augustus, en zou uitgroeien tot de belangrijkste stad in Gallië, op Lugdunum (het huidige Lyon) na. In de eerste helft van de negende eeuw na Christus werd heel Normandië getijsterd door invallen van de Vikingen. Dit ruige volk plunderde vele steden, en werd alom gevreesd. Enkele eeuwen later, tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland, viel de stad na een zes maanden lang durende belegering ten prooi aan de legers van de Engelse koning Hendrik V. Nadat Rouen op 19 januari 1419 werd veroverd door de Engelsen, zou de stad dertig jaar lang in de handen van Engeland blijven. Sterker nog, Rouen groeide uit tot een van de machtigste steden in het door de Engelsen bezette deel van Frankrijk. Op 30 mei 1431 werd de nationale helding van Frankrijk, Jeanne d’Arc, door de Engelsen op de brandstapel in Rouen om het leven gebracht. Pas in 1449, ruim 30 jaar nadat Rouen in Engelse handen was gevallen, werd de stad heroverd door de Franse legers.

Rouen vandaag de dag

Vandaag de dag staat Rouen bekend als een van de mooiste steden in heel Normandië. In het oude stadscentrum zijn vele leuke winkeltjes en restaurants te vinden, alsmede vele vakwerkhuizen. Ook zijn er vele bijzondere bezienswaardigheden te bezoeken in deze stad, zoals het Musée des Beaux-Arts, met een uitgebreide kunstcollectie. Ook mooi is de Jardin des Plantes, een grote botanische tuin, daterend uit de 17e eeuw na Christus. Tot slot is ook de grote kathedraal van Rouen absoluut de moeite waard om te bezoeken. Een bezoekje aan Rouen is absoluut de moeite waard. Deze prachtige stad is een prachtige uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in Normandië.

Rouen bezoeken?

Wilt u deze bijzondere stad zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by