Le Havre

Le Havre

Le Havre

Le Havre

Le Havre is een grote stad, gelegen aan de monding van de Rivier Seine en aan zee. Deze stad in het departement Seine-Maritime wordt gezien als de tweede belangrijkste haven van Frankrijk, na de Zuid-Franse havenstad Marseille. Na Rouen is Le Havre de grootste stad in heel Normandië.

Geschiedenis van Le Havre

Le Havre werd in het jaar 1517 na Christus gesticht. Haar naam betekent, wanneer het letterlijk vertaald wordt, ‘de haven’. De oude binnenstad van Le Havre werd ontworpen door Belarmato, een Italiaanse architect. Niemand minder dan de beroemde Franse bouwer van forten en burchten Vauban, kreeg de opdracht van koning Lodewijk XIV om de havenplaats te versterken. Zo werden er onder de leiding van Vauban vele verdedigingswerken aangelegd, die moesten voorkomen dat deze belangrijke havenstad in vijandige handen zou vallen. Vanwege haar gunstige ligging, groeide Le Havre uit tot het belangrijkste vertrekpunt voor de transatlantische oversteek naar Amerika. De stad kreeg dan ook de bijnaam ‘La Porte Océane’, wat de ‘poort van de oceaan’ betekent.Le Havre heeft, net als veel andere steden in Normandië, zwaar geleden onder de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Door de intensieve bombardementen van de Geallieerden in september van het jaar 1944 lag de stad grotendeels in puin. Na afloop van de Tweede Wereldoorlog werd de Franse architect Auguste Perret ingeschakeld bij de wederopbouw van de stad.

Le Havre vandaag de dag

Vandaag de dag is Le Havre een zeer interessante stad om te bezoeken. Niet alleen vormt zij een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in Normandië, maar ook in de stad zelf is veel te zien en te beleven. Zo zijn er in de stad een interessant museum om te bezoeken, namelijk het museum André Malraux, een prachtig museum over het impressionisme. Ook zijn er in de mooie binnenstad vele leuke winkels, cafés en restaurants te vinden, waardoor u hier gerust enkele dagen door kunt brengen. Le Havre is dan ook een prachtige stad, die een bezoek meer dan waard is.

Le Havre bezoeken?

Wilt u deze bijzondere stad zelf verkennen? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by