Kathedraal van Rouen

Kathedraal van Rouen

Kathedraal van Rouen

Kathedraal van Rouen

De kathedraal van Rouen torent hoog uit boven de rest van de stad en behoort tot de grootste en meest bekende gotische kathedralen van heel Frankrijk. De aartsbisschop van Rouen is gezeteld in deze abdij.

Geschiedenis van de kathedraal van Rouen

Rond het jaar 390 werd er begonnen met de bouw van een basiliek in de stad Rouen. Door de eeuwen heen was het gebied rondom de huidige kathedraal van Rouen al dichtbevolkt geraakt, mede dankzij de gunstige ligging. In de elfde eeuw na Christus werd de basiliek omgebouwd tot een grotere romaanse kerk, welke in het jaar 1063 officieel werd ingewijd. In het jaar 1145 werd echter besloten om de romaanse kathedraal te verbouwen. Hugo van Amiens besloot de kathedraal te verbouwen in een gotische stijl. Deze verbouwing werd pas aan het einde van de vijftiende eeuw na Christus afgerond. Het resultaat mocht er echter zijn: de kathedraal van Rouen vergaarde veel bekendheid vanwege haar indrukwekkende grootte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep de kathedraal van Rouen echter grote schade op. Zo werd het dak van de zuidelijke zijbeuk zwaar beschadigd toen de Duitse troepen in juni 1940 door de stad trokken. Op 19 april 1944 zou de kathedraal van Rouen de zwaarste schade oplopen, toen een groot deel van de kathedraal door de gevechten in puin werd gelegd. Na afloop van de Tweede Wereldoorlog werd de kathedraal van Rouen echter weer in volle glorie hersteld.

De kathedraal van Rouen vandaag de dag

Vandaag de dag is de kathedraal van Rouen nog steeds net zo indrukwekkend als zij vroeger geweest moet zijn. Deze immense kathedraal is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in en rondom de stad Rouen, en trekt jaarlijks vele bezoekers. Dankzij haar gunstige ligging in de binnenstad, is een bezoekje aan de kathedraal van Rouen perfect te combineren met een bezoekje aan de rest van de stad en haar nabije omgeving. Een bezoek aan deze indrukwekkende kathedraal is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze regio.

De kathedraal van Rouen bezoeken?

Wilt u deze mooie kathedraal zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by