De kliffen bij Etretat

De kliffen bij Etretat

Kliffen bij Etretat

De kliffen bij Etretat

De kliffen bij Etretat, in het Frans de Falaises d’Etretat, behoren tot de bekendste bezienswaardigheden van heel Normandië. Deze indrukwekkende kliffen zijn zo hoog, dat u vanaf de top van de kliffen kunt genieten van een prachtig uitzicht. Op sommige locaties zijn de kliffen maar liefst 100 meter hoog.

Geschiedenis van de kliffen bij Etretat

De kliffen bij Etretat zijn grote kliffen van kalksteen, welke tot stand zijn gekomen in het Krijt. Uit verschillende archeologische vondsten blijkt dat het gebied in de nabijheid van deze indrukwekkende kliffen al in de oudheid bewoond moet zijn geweest. Men leefde voornamelijk van de visvangst. Zo zijn er onder meer sporen gevonden van prehistorische harpoenen. In de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk, kwamen er steeds meer mensen in de nabijheid van de kliffen bij Etretat te wonen. Hoewel er geen sporen zijn gevonden die duiden op de daadwerkelijke aanwezigheid van de Romeinen, zoals overblijfselen van de typerende Romeinse bouwwerken, zijn er wel sporen gevonden die er op duiden dat het gebied te maken kreeg met de Romeinse invloeden. Zo is er uit verschillende archeologische grondonderzoeken gebleken dat de woningen in deze regio in de loop der tijd steeds meer kenmerken kregen die duiden op de Romeinse invloeden. Ondanks het feit dat het gebied rondom de kliffen bij Etretat steeds dichter bewoond raakte, had dit geen effect op de kliffen zelf. Sterker nog, tot op de dag van vandaag zijn deze enorme kliffen nog steeds zeer indrukwekkend te noemen.

De kliffen bij Etretat vandaag de dag

Vandaag de dag zijn de kliffen bij Etretat eenvoudig te bezoeken met de auto. Dagelijks vergapen velen zich aan dit prachtige stukje natuur. Vooral op zonnige dagen kunt u hier genieten van een prachtig en spectaculair uitzicht. Vergeet dan ook vooral niet om uw fototoestel mee te nemen wanneer u deze kliffen bezoekt. Rondom de kliffen zijn bovendien enkele wandelpaden te vinden, via welke dit prachtige natuurgebied nader verkent kan worden. Een bezoekje aan deze prachtige kliffen mag eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken gedurende uw vakantie in Normandië!

De kliffen bij Etretat bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende kliffen zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by