Abdij van Fécamp

Abdij van Fécamp

Abdij van Fécamp

Abdij van Fécamp

De abdij van Fécamp is een grote abdij, gelegen in het gelijknamige plaatsje in het departement Seine-Maritime. Deze mooie abdij, die sinds 1840 als historisch monument staat geclassificeerd, staat bekend als een van de mooiste abdijen in deze regio.

Geschiedenis van de abdij van Fécamp

Gedurende de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk raakte de omgeving van Fécamp steeds dichter bevolkt. De Romeinen legden wegen aan, waardoor het gebied beter bereikbaar werd en men in staat werd gesteld om zich hier te vestigen. Doordat het aantal inwoners in deze omgeving sterk toenam, nam de behoefte aan een grote abdij eveneens toe. In het jaar 659 na Christus werd daarom begonnen met de bouw van de abdij van Fécamp. Deze grote Rooms-katholieke abdij met haar kenmerkende Gotische bouwstijl zou al snel uitgroeien tot een van de belangrijkste abdijen in heel Normandië. In het jaar 841 na Christus werd de abdij van Fécamp echter grotendeels verwoest door de plunderende Vikingen, die de gehele Normandische kuststrook teisterden. Ook later in de geschiedenis liep de abdij van Fécamp grote schade op. Zo werd de abdij in 1168 verwoest door een grote uitslaande brand. Ondanks alle tegenslagen werd de abdij van Fécamp altijd weer volledig gerestaureerd. Mede dankzij de zorg waarmee dit gepaard ging, heeft de abdij van Fécamp haar oorspronkelijke karakter goed weten te behouden.

De abdij van Fécamp vandaag de dag

Vandaag de dag staat de abdij van Fécamp bekend als een van de mooiste abdijen in heel Normandië. De abdij is opengesteld voor bezoekers, die zich kunnen vergapen aan de schoonheid van deze prachtige abdij. Ook in de rest van het leuke badplaatsje Fécamp is genoeg te doen en te beleven. Zo zijn er in de nabijheid van deze abdij genoeg leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden. Een bezoekje aan deze prachtige abdij is absoluut de moeite waard.

De abdij van Fécamp bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende abdij zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by