Domfront

Domfront

Domfront

Domfront

Domfront is een prachtig oud plaatsje, gelegen tussen de grotere steden Argentan en Vire, in het departement Orne. Het plaatsje ligt aan de rivier Varenne en is een van de mooiste plaatsjes in het departement Orne.

Geschiedenis van Domfront

Het plaatsje Domfront is ontstaan rondom een burcht. Vanwege de continue dreiging van invallen van de Noormannen, gingen veel mensen in de buurt van een kasteel of burcht wonen, zodat zij beschermd konden worden. Aan het begin van de elfde eeuw na Christus bouwde Guillaume Talvas, hertog van Bellême een burcht op locatie van het huidige plaatsje. Al snel ontwikkelde zich een dorpje rondom deze burcht. In het jaar 1100 viel het dorpje Domfront en haar burcht in handen van de Engelsen. Ook tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland, wisselde Domfront regelmatig van eigenaar. Zo werd het plaatsje in de jaren 1356 na Christus en 1418 na Christus veroverd door de Engelsen, waarna het plaatsje vervolgens weer werd heroverd door de Fransen. Ook tijdens de Godsdienstoorlogen speelde het plaatsje Domfront een prominente rol. Zo verschanste de leider van de Hugenoten, Gabriel de Montgomery, zich in het kasteel. De maarschalk van het katholieke leger, Matignon genaamd, dwong de leider van de Hugenoten zich over te geven. Hij sprak de belofte uit dat wanneer de Hugenotenleider zich zou overgeven, dat zijn leven zou worden gespaard. Ondanks deze belofte, werd Gabriel de Montgomery enkele maanden later toch om het leven gebracht op de guillotine.

Domfront vandaag de dag

Vandaag de dag is Domfront een erg interessant plaatsje om te bezoeken. Het plaatsje heeft een groot deel van haar historische karakter weten te behouden. Zo zijn er aan de grenzen van het stadje nog meerdere verdedigingstorens te bewonderen, die ooit deel uitmaakten van de oorspronkelijke ommuring van de stad. In de binnenstad van Domfront staan meerdere prachtige vakwerkhuizen, en zijn leuke winkeltjes en restaurants te vinden. Domfront is een prachtig plaatsje om te bezoeken en een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Orne.

Domfront bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf verkennen? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by

 
Basic Travel Vakantiehuizen