Alençon

Alençon

Alençon

Alençon

Alençon is een stad gelegen in het zuidelijke deel van het departement Orne. De stad heeft als bijnaam ‘la Belle Endormie’, wat vrij vertaald ‘de schone slaapster’ betekent.

Geschiedenis van Alençon

De geschiedenis van Alençon gaat terug tot de oudheid. Hoewel het niet precies duidelijk is wanneer het plaatsje precies gesticht is, is dankzij archeologisch onderzoek wel duidelijk geworden dat het gebied rondom het huidige Alençon al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Zo zouden verschillende Germaanse stammen, zoals de Alanen en de Aulericin in deze omgeving geleefd hebben. De oorsprong van de naam Alençon zou volgens onderzoekers dan ook van deze stammen afkomstig zijn. Anders dan veel andere steden in Normandië, bleef Alençon grotendeels gespaard wanneer het op de vele oorlogen in deze regio aan komt. Zo bleef de stad gedurende de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland gevrijwaard van de felle strijd en de verwoestingen, die elders in de regio wel plaatsvonden. Ook tijdens de Franse Revolutie bleef de stad relatief ongeschonden. Ondanks de vernietigende bombardementen en de zware gevechten elders in Normandië, bleef Alençon ook tijdens de Tweede Wereldoorlog bespaard van verwoestingen. Sterker nog, Alençon was zelfs een van de eerste plaatsen die bevrijd werd door de tweede pantserdivisie van de Franse generaal Leclerc.

Alençon vandaag de dag

Vandaag de dag is Alençon een prachtige plaats om te bezoeken. De stad heeft haar oorspronkelijke sfeer en identiteit goed weten te behouden, mede dankzij het feit dat de stad nooit echt te maken heeft gehad met grote vernielingen, waar dit bij andere steden wel het geval is. Hierdoor kunt u tijdens de mooie zomerdagen heerlijk genieten in de oude binnenstad, onder het genot van een lekker drankje op een van de vele terrasjes. Ook is er genoeg te zien en te doen in dit prachtige stadje, waaronder een bezoek aan het museum voor Schone Kunsten en Kantwerk. Alençon is een zeer geschikte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Orne, en ook alle overige bezienswaardigheden in Normandië zijn goed bereikbaar.

Alençon bezoeken?

Wilt u deze prachtige plaats zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by

 
Basic Travel Vakantiehuizen