Tiger tank bij Vimoutiers

Tiger tank bij Vimoutiers

Tiger tank bij Vimoutiers

Tiger tank bij Vimoutiers

Net buiten het plaatsje Vimoutiers staat een originele Tiger tank. Dit is een erg bijzondere bezienswaardigheid, omdat er van dit type tanks wereldwijd nog maar zes stuks bestaan.

Geschiedenis van de Tiger tank bij Vimoutiers

De Tiger tank was een van de zwaarste tanks die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers werden ingezet. Van dit enorme gevaarte zijn er slechts een beperkt aantal gebouwd. Hoewel dit soort tanks gevreesd werden vanwege de enorme vuurkracht, hadden deze tanks een groot nadeel. De Tiger tanks stonden er om bekend erg veel brandstof te verbruiken. Het verhaal van deze Tiger tank bij Vimoutiers heeft hier ook deels mee te maken. Op 21 augustus 1944, ongeveer twee maanden na de Geallieerde landing in Normandië, waren de Duitsers op de vlucht geslagen. Zij dreigden namelijk omsingeld te raken door de verschillende Geallieerde legers. Deze Tiger tank was op weg naar een locatie waar de brandstof van de tank bijgevuld kon worden. Deze Tiger Tank heeft die locatie echter nooit gehaald, en kwam net buiten het stadje Vimoutiers zonder brandstof te zitten. Omdat de Duitsers geen tijd te verliezen hadden, lieten zij de tank achter en gingen zij te voet verder, om zo te trachten te ontsnappen aan de omsingeling van de Geallieerden. Zo bleef de Tiger tank bij Vimoutiers achter in een open veld, in alle haast verlaten door de bestuurders.

De Tiger tank bij Vimoutiers vandaag de dag

Vandaag de dag is de Tiger tank bij Vimoutiers een monument ter nagedachtenis aan de bevrijding van Normandië. Sinds 1975 staat deze tank officieel op de lijst van historische monumenten in Frankrijk. Wanneer u het nabijgelegen plaatsje Vimoutiers bezoekt, is een bezoekje aan deze bijzondere tank van harte aan te bevelen. Deze tank geeft een goed beeld van waar de Geallieerde soldaten tegen vochten, in de strijd om de bevrijding van Normandië. Het feit dat er wereldwijd nog slechts zes van deze tanks de tand des tijds hebben doorstaan, maakt deze locatie alleen nog maar meer bijzonder.

De Tiger tank bij Vimoutiers bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende tank zelf bezichtigen? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by