Kathedraal van Sées

Kathedraal van Sées

Kathedraal van Sées

Kathedraal van Sées

De kathedraal van Sées is een grote, indrukwekkende kathedraal, gelegen in het gelijknamige plaatsje. Deze kathedraal is een mooi voorbeeld van de Gotische bouwkunst en torent hoog uit boven de rest van het plaatsje.

Geschiedenis van de kathedraal van Sées

Saint-Latuin, de eerste bisschop van Sées, stichtte de kathedraal in Sées in het jaar 440 na Christus. Uit verschillende opgravingen is gebleken dat het hier slechts een klein gebouw betrof. Door verschillende invallen van de Noormannen, en enkele branden door de eeuwen heen, raakte deze kathedraal in verval. In het jaar 1210 na Christus werd daarom besloten om de huidige kathedraal van Sées te bouwen. Vanwege het gebrek aan financiële middelen werd er bespaard op de inrichting van de kathedraal. Zo werd er pas in de dertiende eeuw na Christus begonnen met de bouw van het koor en het transept. De kathedraal liep veel schade op door de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Ook de Godsdienstoorlogen tussen de Katholieken en de Hugenoten brachten de kathedraal van Sées zware schade toe. Met name door de schade die werd toegebracht tijdens de Godsdienstoorlogen, leek het er even op dat de kathedraal van Sées onherstelbaar beschadigd zou zijn. In de zestiende eeuw werd eindelijk begonnen met de grootschalige restauratie van de kathedraal. De kathedraal verkeerde in een dermate slechte staat, dat de westelijke gevel dreigde in te storten. Dit zou pas het begin zijn van een grote restauratiecyclus van de kathedraal. Pas in het jaar 1978 werden de laatste onderdelen van deze indrukwekkende kathedraal succesvol herstelt.

Kathedraal van Sées vandaag de dag

Vandaag de dag is de kathedraal van Sées een van de mooiste kathedralen in Normandië die opengesteld is voor het publiek. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Orne is dit dan ook een bezienswaardigheid die u echt eens gezien moet hebben. Let hierbij met name op het mooie grote orgel en de prachtige glas-in-loodramen. Een bezoekje aan deze prachtige kathedraal is absoluut de moeite waard.

Kathedraal van Sées bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende kathedraal zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by