Kasteel van Carrouges

Kasteel van Carrouges

Kasteel van Carrouges

Kasteel van Carrouges

Het kasteel van Carrouges is een groot kasteel, gelegen bij het gelijknamige plaatsje in het departement Orne. Het kasteel van Carrouges staat bekend als een van de mooiste kastelen in heel Normandië.

Geschiedenis van het kasteel van Carrouges

Het kasteel van Carrouges is gebouwd in de veertiende eeuw na Christus. Het kasteel werd gebouwd op de locatie van een oppidum, een versterkt dorpje. Omdat Carrouges gelegen was aan de zuidelijke grens van het graafschap van Normandië, dat geregeerd werd door de Engelse koning Willem de Veroveraar, was het noodzakelijk om hier een kasteel te bouwen. Het graafschap van Normandië grensde namelijk aan het territorium van het koninkrijk Frankrijk. Tijdens de Godsdienstoorlogen werd het kasteel versterkt, om zo te voorkomen dat het geplunderd zou worden. Zo werd er onder meer een bastion bij gebouwd, om zo mogelijke aanvallen af te kunnen slaan. Toch was het kasteel van Carrouges geen kasteel zoals enkele andere kastelen in de regio. Zo werden er namelijk ook verschillende kamers aangebouwd waarin de edelen konden verblijven. Ook werd er een mooie binnentuin aangelegd. Kortom, er werd van alles aan gedaan om het militaire karakter van het kasteel van Carrouges ondergeschikt te maken. Nadat het kasteel van Carrouges maar liefst vijf eeuwen lang in het bezit was geweest van de Franse familie La Veneur, werd het kasteel in het jaar 1936 voor circa 200.000 Franse francs verkocht aan de staat.

Het kasteel van Carrouges vandaag de dag

Vandaag de dag is het kasteel van Carrouges opengesteld voor bezoekers. Middels een rondleiding die ongeveer 45 minuten duurt, kunt u de verschillende vertrekken van dit mooie kasteel verkennen. Bij mooi weer is het echter ook absoluut de moeite waard om een wandeling om dit bijzondere kasteel te maken. Dit levert vast en zeker mooie foto’s op. Een bezoekje aan dit bijzondere kasteel van Carrouges is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze regio.

Het kasteel van Carrouges bezoeken?

Wilt u dit bijzondere kasteel zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by