Coutances

Coutances

Coutances

Coutances

Coutances is een van de oudste plaatsjes in het departement Manche. Dit stadje is met name bekend vanwege haar indrukwekkende kathedraal.

Coutances

Coutances was ooit de hoofdstad van een Gallische stam met de naam Unelli. In het jaar 298 na Christus werd de naam veranderd in Constantia, in opdracht van de Romeinse keizer Constantius Chlorus. De naam van de regio waar het plaatsje in lag, werd voortaan pagus Constantinus genoemd, en zou later in de geschiedenis beter bekend komen te staan als Cotentin. In het jaar 866 na Christus werd de stad grotendeels verwoest en geplunderd door de Noormannen, die verschrikkelijk huis hielden in deze regio. Ook tijdens de Godsdienstoorlogen werd de stad niet gespaard. Zo werd de kathedraal van Coutances, die vanwege haar indrukwekkende omvang bekend was in de gehele regio, in het jaar 1562 geplunderd door de Hugenoten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Coutances grotendeels verwoest door de enorme bombardementen, waarbij meer dan driehonderd burgers om het leven kwamen. Evenals de stad Saint-Lô, was Coutances grotendeels verwoest toen de Geallieerden er eindelijk in slaagden om de stad, of wat er van over was, te veroveren op de Duitse bezetters. Na de Tweede Wereldoorlog werd er vrij snel begonnen met de wederopbouw van dit stadje, waardoor Coutances uit kon groeien tot het mooie stadje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Coutances vandaag de dag

Vandaag de dag is Coutances een leuk plaatsje om te bezoeken wanneer u in deze regio verblijft. De belangrijkste bezienswaardigheid van dit plaatsje is haar enorme kathedraal, de Notre Dame van Coutances. Deze indrukwekkende kathedraal staat sinds 1862 geclassificeerd als historisch monument en is absoluut een bezoekje waard. Ook de botanische tuin van Coutances is erg mooi om te bezoeken. Tot slot zijn er vele leuke winkeltjes en restaurants te vinden in dit plaatsje. Hierdoor is Coutances een prima uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie op het schiereiland Cotentin, maar ook andere bezienswaardigheden in Normandië zijn prima te bereiken.

Coutances bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje met haar indrukwekkende kathedraal zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by