Barfleur

Barfleur

Barfleur

Barfleur

Barfleur is een klein havenstadje, gelegen op ongeveer 25 kilometer ten oosten van Cherbourg-Octeville. Barfleur wordt door de kenners tot de mooiste dorpjes van heel Frankrijk gerekend.

Geschiedenis van Barfleur

Het stadje Barfleur dankt haar naam aan de Noormannen. Zo zou de naam afkomstig zijn uit het Oudnoors. De naam zou zijn afgeleid van barn, wat hoek betekent en flojt, wat kreek betekent. Letterlijk vertaald zou Barfleur dus een ‘kreek in de vorm van een hoek’ zijn. Mede dankzij haar gunstige ligging, groeide Barfleur in de middeleeuwen uit tot een van de belangrijkste havens in het departement Manche. Dit havenstadje komt veelvuldig terug in de geschiedenisboeken. Zo verdronk de Engelse prins William, de enige wettige zoon van koning Hendrik I van Engeland op 25 november 1120 net buiten de haven van Bonfleur, doordat zijn schip op een rots liep. In het jaar 1692 vond er net buiten de kust bij Barfleur een enorme zeeslag plaats, beter bekend als de slag bij Barfleur,waarbij de Franse vloot tegen een gecombineerde vloot van de Engelsen en Nederlanders vocht.

Barfleur vandaag de dag

Vandaag de dag is Barfleur een leuk plaatsje om te bezoeken. Hoewel de grote, belangrijke haven uit de middeleeuwen nu volledig is verdwenen, is er nog genoeg te beleven in dit stadje. Zo zijn er in de oude binnenstad vele prachtige oude huizen te bewonderen. Ook de Église Saint-Nicolas, een kerk uit de 17e eeuw, is een bezoekje waard. Wat u zeker niet moet vergeten tijdens uw bezoek aan Barfleur, is om te genieten van de specialiteit van dit plaatsje: de zogenaamde ‘blonde de Barfleur’. Dit is een wilde mosselsoort die wordt gevangen op volle zee. Deze lekkernij is verkrijgbaar bij de verschillende restaurantjes in dit plaatsje. Ook is dit stadje dankzij haar gunstige ligging een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Manche. Tot slot zijn ook de verschillende bezienswaardigheden die doen herinneren aan de Tweede Wereldoorlog zijn vanuit dit plaatsje goed bereikbaar.

Barfleur bezoeken?

Wilt u dit leuke havenplaatsje zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by