Avranches

Avranches

Avranches

Avranches

Avranches is een plaats gelegen in het departement Manche. De stad staat bekend om haar prachtige botanische tuin, en het gedenkteken voor de Amerikaanse tankgeneraal Patton.

Geschiedenis van Avranches

Aan het einde van de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk, was de stad Avranches niets meer dan een klein plaatsje, dat beter bekend stond als Ingena. Deze naam was afgeleid van de stam die in deze omgeving leefde, namelijk de Abrincatiu. Later zou de naam van het plaatsje veranderd worden in Avranches, wat eveneens is afgeleid van de naam van deze stam. Vanaf het jaar 511 na Christus maakte het stadje een periode van groei door, doordat zich een bisschop vestigde in deze plaats. De stad kreeg echter veelvuldig te maken met invallen van de Noormannen, die al plunderend flink huishielden in deze regio. Evenals veel andere steden in Normandië, kreeg ook Avranches te maken met de verwoestende gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Zo werd de stad zwaar gebombardeerd door de Geallieerde bommenwerpers, om de verdedigingswerken van de Duitse bezetters te verzwakken. In de nacht van 7 juni 1944, een dag na de Geallieerde landing in Normandië, werd de stad grotendeels verwoest door de bombardementen. Toen de Geallieerden de stad Avranches aan het einde van de maand juli eindelijk bevrijdden, lag de stad grotendeels in puin.

Avranches vandaag de dag

Vandaag de dag is Avranches een leuke stad om te bezoeken. Ondanks het feit dat de stad door de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels vernietigd was, is de stad volledig gerestaureerd. Het plaatsje herbergt enkele prachtige bezienswaardigheden, zoals haar botanische tuinen en het gedenkteken voor de Amerikaanse generaal Patton. Ook andere bezienswaardigheden, zoals het wereldberoemde Mont Saint-Michel zijn goed bereikbaar vanuit dit plaatsje. Verder vindt u in dit plaatsje alles wat u nodig heeft voor een heerlijke vakantie in Normandië. Avranches is wat dat betreft een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Manche.

Avranches bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by