Utah Beach landingsmuseum

Utah Beach landingsmuseum

Utah Beach landingsmuseum

Utah Beach landingsmuseum

Het Utah Beach landingsmuseum staat op de plek waar op 6 juni 1944 de geallieerde troepen aan land kwamen. In dit indrukwekkende museum is onder andere een zeldzame Martin B 26 ‘Marauder’ bommenwerper te bewonderen.

Geschiedenis van het Utah Beach landingsmuseum

Al vrij snel na afloop van de Tweede Wereldoorlog werd er besloten dat er een herinneringsplaats moest komen voor de geallieerde soldaten die op de vroege ochtend van D-Day het strand op waadden. In het jaar 1962 werd het Utah Beach landingmuseum officieel geopend voor het grote publiek. Het bijzondere aan dit museum is dat het op de exacte plaats ligt waar ooit een Duits verdedigingsbolwerk heeft gestaan, dat tijdens de openingsuren van D-Day werd verwoest door de geallieerde soldaten. Sinds de opening trekt het Utah Beach landingsmuseum jaarlijks duizenden toeristen. Hiermee is het een van de meest populaire musea over D-Day in Normandië.

Het Utah Beach landingsmuseum vandaag de dag

Vandaag de dag staat het Utah Beach landingsmuseum bekend als een van de meest indrukwekkende musea over de Tweede Wereldoorlog in Normandië. In dit museum is een breed scala aan zowel Duitse als Amerikaanse oorlogsattributen te bewonderen, welke gerelateerd zijn aan de landing op Utah Beach. Het Utah Beach landingsmuseum richt zich met name op de vierde Amerikaanse infanteriedivisie, omdat zij hier als eerste voet aan wal zetten. Ook wordt er in het museum aandacht geschonken aan de Amerikaanse genietroepen, die Utah Beach vrij maakten van de vele obstakels en landmijnen, die door de Duitse verdedigers waren aangelegd. De aanwezigheid van de vele objecten en foto’s in dit museum zorgt er voor dat u een duidelijke inzage krijgt in de gebeurtenissen van D-Day. Het pronkstuk van dit museum is een originele B 26 ‘Marauder’ bommenwerper. Wereldwijd bestaan er nog maar zes exemplaren van deze bommenwerper, waaronder deze in het Utah Beach landingsmuseum. Deze is hier tentoongesteld ter nagedachtenis aan de belangrijke rol die de geallieerde luchtmacht heeft gespeeld rondom de landingen op Utah Beach. Een bezoekje aan dit indrukwekkende museum biedt een prachtige inzage in het verloop van de geallieerde landing op en rond Utah Beach en is absoluut de moeite waard.

Het Utah Beach landingsmuseum bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende museum zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by