Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid in heel Normandië. Dit kleine rotsachtige schiereiland voor de kust bij de plaats Avranches is wereldberoemd, en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Geschiedenis van Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is niet altijd een schiereiland geweest. Ooit was dit eilandje namelijk een niet veel zeggend bergje, in een bosrijk gebied. Dit bosrijke gebied lag echter dicht bij de kust, en werd verder niet beschermd door een duingebied. Door een grote vloedgolf werd het bos volledig verwoest en spoelde een deel van de grond weg naar zee. Het land waar ooit een groot bos stond, was dankzij deze vloedgolf dermate afgevlakt dat het land net hoog genoeg was om bij vloed overstroomd te worden. In het jaar 700 na Christus stichtte de heilige Aubert de abdij van Mont Saint-Michel. Volgens een legende zou de Aartsengel Michaël zijn verschenen, die de monnik vervolgens beval om op de rotspunt een abdij te bouwen. In het jaar 709 na Christus was de kapel af. Aan het eind van de tiende eeuw vestigden enkele Normandiërs zich op het rotseiland. Rondom de kapel ontstond dan ook een klein dorpje. De kapel zou, mede dankzij de aanwezigheid van het dorpje, uiteindelijk uitgebouwd worden tot een grote kerk. In 1979 werd besloten dat Mont Saint-Michel een vermelding verdiende op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mont Saint-Michel vandaag de dag

Vandaag de dag wordt Mont Saint-Michel jaarlijks door duizenden toeristen bezocht. Dit kleine schiereiland is dan ook een van de drukst bezochte toeristische attracties in heel Frankrijk. Doordat Mont Saint-Michel zo veel bezoekers trekt, is er op het vaste land een parkeerplaats aangelegd. Vanaf deze parkeerplaats kunt u in ongeveer 45 minuten naar dit bijzondere dorpje lopen, over de enige toegangsweg. Ook is er een pendeldienst beschikbaar, voor wie geen zin heeft in deze wandeling. In het dorpje zelf zijn vele leuke restaurantjes en souvenirwinkels aanwezig. Ook kunt u hier prachtige foto’s maken van het dorpje en haar mooie kathedraal. Hoewel het hier zoals aangegeven op sommige dagen erg druk kan zijn, is een bezoekje aan Mont Saint-Michel absoluut aan te bevelen. Mont Saint-Michel moet u echt minimaal eens in uw leven bewonderd hebben.

Mont Saint-Michel bezoeken?

Wilt u dit bijzondere schiereilandje zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by