Geschutsbatterij van Azeville

Geschutsbatterij van Azeville

Geschutsbatterij van Azeville

Geschutsbatterij van Azeville

De geschutsbatterij van Azeville maakte deel uit van de Duitse Atlantikwall, de verdedigingslinie die tijdens de Tweede Wereldoorlog het westelijke deel van Europa moest verdedigen tegen een mogelijke invasie van de geallieerden.

Geschiedenis van de geschutsbatterij van Azeville

De geschutsbatterij van Azeville werd in het jaar 1941 gebouwd. De geschutsbatterij bestond uit vier kanonnen, welke eerst in het open veld werden geplaatst. Na een bezoek van de belangrijke Duitse generaal Erwin Rommel, werd besloten om de kanonnen beter te beschermen, door deze in bunkers te plaatsen. Ondanks deze voorzorgsmaatregelen, geloofden de Duitsers niet dat er een geallieerde landing zou plaatsvinden op de nabijgelegen stranden. Toch landden de geallieerde soldaten op 6 juni 1944 op het nabijgelegen strand, dat de codenaam Utah Beach had gekregen. De geallieerden wisten dat het bereik van de kanonnen van de geschutsbatterij van Azeville niet groot genoeg was om met precisie de geallieerde troepen op het strand onder vuur te nemen. Na een hels bombardement door de geallieerde kruisers en de hier op volgende aanval van de Amerikaanse grondtroepen, gaf het Duitse garnizoen dat hier gelegerd was zich op 9 juni 1944 over, en was het gevaar van de geschutsbatterij geweken.

De geschutsbatterij van Azeville vandaag de dag

Vandaag de dag is de geschutsbatterij van Azeville ingericht als museum. Hier kunt u niet alleen veel te weten komen over de landing in Normandië, die het verloop van de Tweede Wereldoorlog zou doen veranderen. Ook komt u hier meer te weten over de geschutsbatterij van Azeville zelf. Met een rondleiding kunt u zowel de bunkers als de aanwezige onderaardse gangen van binnenuit verkennen. Dit is erg indrukwekkend, omdat u zo een idee krijgt van hoe de Duitse soldaten zich gevoeld moeten hebben op D-Day. Een bezoekje aan dit indrukwekkende museum is dan ook absoluut de moeite waard, een biedt een unieke inzage in het ondergrondse leven in de bunkers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De geschutsbatterij van Azeville bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende geschutsbatterij zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by