Airborne Museum in Sainte-Mère-Église

Airborne Museum in Sainte-Mère-Église

Airborne Museum in Sainte-Mère-Égllise

Airborne Museum in Sainte-Mère-Église

Het Airborne Museum is een museum gelegen in het plaatsje Sainte-Mère-Église. Dit museum is een van de meest interessante bezienswaardigheden over de landing in Normandië in de hele regio. Het museum is gewijd aan de parachutisten van zowel de 82e als de 101e luchtlandingsdivisie van de Amerikanen, die enkele uren voor de invasie van Normandië in 1944 landden in deze omgeving.

Geschiedenis van het Airborne Museum in Sainte-Mère-Église

In de nacht voor de landing van de Geallieerden in Normandië op 6 juni 1944, landden vele parachutisten in dit gebied. Zij hadden onder meer de taak om er voor te zorgen dat de Duitsers geen versterkingen konden sturen naar de invasiestranden Omaha Beach, Utah Beach, Gold Beach, Juno Beach en Sword Beach, wanneer de geallieerde troepenmacht hier in de vroege uren van 6 juni 1944 zouden landen. Ter ere van deze dappere parachutisten, werd er besloten om een Museum op te richten. In 1964 werd het eerste gebouw van het Airborne Museum geïnaugureerd door de burgemeester van Sainte-Mère-Église en een Amerikaanse generaal. In 1984 werd het tweede gebouw van het museum geopend, ter ere van de veertigste verjaardag van D-Day. Tot op de dag van vandaag staat het Airborne Museum in Sainte-Mère-Église bekend als een van de meest interessante bezienswaardigheden in heel Normandië.

Het Airborne Museum in Sainte-Mère-Église vandaag de dag

Vandaag de dag geldt het Airborne Museum in Sainte-Mère-Église als een van de populairste bezienswaardigheden met betrekking op de Geallieerde landing in Normandië gedurende de Tweede Wereldoorlog. In het museum zijn vele originele voorwerpen tentoongesteld. Vele hiervan zijn geschonken door lokale bewoners en door de soldaten die de landing in Normandië daadwerkelijk hebben meegemaakt. In het museum is ook een hangglider te bezichtigen. Dit is een soort van zweefvliegtuig, dat veelvuldig werd gebruikt gedurende de landing in Normandië. Ook zijn er in dit museum vele originele uitrustingen te bewonderen, van zowel de Amerikaanse parachutisten als de Duitse soldaten. Een bezoekje aan dit interessante museum is absoluut de moeite waard wanneer u geïnteresseerd bent in de historie rondom de Geallieerde landing in Normandië.

Het Airborne Museum bezoeken?

Wilt u dit interessante museum zelf ook bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by