Abdij van Hambye

Abdij van Hambye

Abdij van Hambye

Abdij van Hambye

De abdij van Hambye is een oude abdij die toebehoorde aan de Benedictijnen. De abdij werd gesticht in de twaalfde eeuw na Christus, aan de oevers van de rivier Siena.

Geschiedenis van de abdij van Hambye

De abdij van Hambye werd in 1147 na Christus opgericht door Guillaume Paynel, de heer en baron van de plaats Hambye. De abdij werd bewoond door een groep Benedictijner monniken, die zorgden voor een sobere, maar toch elegante uitstraling van deze abdij. De eerste monniken waren afkomstig van de abdij Sainte-Trinité, bij de plaats Tiron. In de dertiende eeuw na Christus was de abdij van hambye uitgegroeid tot een van de belangrijkste religieuze plaatsen in heel Normandië. Na verloop van tijd nam het belang van de abdij van Hambye langzaamaan steeds meer af. Toen de laatste monnik in de achttiende eeuw na Christus stierf, werd de abdij van Hambye zelfs gesloten. Als gevolg van de Franse Revolutie werd de abdij, evenals vele andere abdijen in Frankrijk, verkocht. De nieuwe eigenaar van de ooit zo belangrijke abdij van Hambye gebruikte het gebouw als opslagplaats voor de landbouw. De abdij raakte door de jaren heen steeds meer in verval, totdat de abdijgebouwen in het jaar 1956 werden aangekocht door het echtpaar Beck. Zij werken jarenlang aan de restauratie van de ooit zo indrukwekkende abdij, waardoor de abdij van Hambye vandaag de dag nog deels bestaat.

Abdij van Hambye vandaag de dag

Vandaag de dag is de abdij van Hambye opengesteld voor het grote publiek. Hoewel de abdij nooit meer tot haar volle glorie is hersteld, is deze locatie alsnog zeer interessant om te bezoeken. De abdij kan alleen onder begeleiding bezocht worden. Vanwege haar uitmuntende akoestiek, worden er in de abdij regelmatig religieuze concerten georganiseerd. De ruïnes van de abdij van Hambye zijn zeer indrukwekkend te noemen. Een bezoekje aan deze locatie met haar rijke verleden is dan ook absoluut de moeite waard.

Abdij van Hambye bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende locatie zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by