Lyons-la-Forêt

Lyons-la-Forêt

Lyons-la-Forêt

Lyons-la-Forêt

Lyons-la-Forêt is een klein dorpje, gelegen op dertig kilometer ten oosten van de grotere stad Rouen, in het departement Eure. Het dorpje is omringd door een prachtig bebost landschap. Lyons-la-Forêt staat bekend als een van de mooiste dorpjes in heel Normandië.

Geschiedenis van Lyons-la-Forêt

Lyons-la-Forêt is ontstaan nabij een oud kasteel, dat hier in de twaalfde eeuw na Christus was gebouwd. Voor de inwoners van Normandië betekende de aanwezigheid van een kasteel bescherming tegen mogelijke invallen van de Noormannen. Het is dan ook niet vreemd dat ook elders in Normandië dergelijke dorpjes zijn ontstaan in de nabijheid van een kasteel. Net als vele andere steden en dorpen in de regio, heeft ook Lyons-la-Forêt de gevolgen ondervonden van de vele oorlogen in deze regio. Zo werd het stadje en haar kasteel in het jaar 1193 na Christus veroverd door de troepen van de Franse Koning Filip II veroverd op de Engelsen, maar nog geen jaar later viel het stadje weer in de handen van de Engelse Koning Richard I van Engeland, die hier uiteindelijk tot 1198 zou verblijven. In het jaar 1202 heroverden de troepen van de Franse kroon het plaatsje en haar kasteel op de Engelsen. Al snel werd Lyons-la-Forêt bekend vanwege het feit dat er in de nabijgelegen bossen uitstekend gejaagd kon worden. Dit zorgde ervoor dat Lyons-la-Forêt een geliefde bestemming werd voor vele Franse edelen.

Lyons-la-Forêt vandaag de dag

Vandaag de dag is Lyons-la-Forêt een van de mooiste dorpjes in het departement Eure, en wellicht zelfs in heel Normandië. Wanneer u een wandeling maakt door dit mooie dorpje kunt u zich vergapen aan de prachtige vakwerkhuisjes, en de vele mooie bloemen. In Lyons-la-Forêt kunt u genieten van de typisch Normandische sfeer. De vele mooie oude gebouwen en de mooie natuur in de nabije omgeving van dit dorpje maken van Lyons-la-Forêt een dorpje dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken tijdens uw vakantie in Normandië.

Lyons-la-Forêt bezoeken?

Wilt u dit mooie dorpje zelf verkennen? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by