Louviers

Louviers

Louviers

Louviers

Louviers is een stad gelegen aan de rivier Eure, die de stad doorkruist. De stad ligt op ongeveer dertig kilometer afstand van Rouen, en ongeveer op honderd kilometer afstand van de hoofdstad van Frankrijk, Parijs. Louviers heeft, evenals veel andere steden in Normandië, zwaar geleden onder de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.

Geschiedenis van Louviers

De eerste schriftelijke vermelding van het stadje Louviers dateert uit de negende eeuw na Christus. Het stadje werd destijds nog vermeld onder haar Keltische naam: Locos Veteris. De huidige naam van het plaatsje, Louviers, is ook van Keltische oorsprong. Zo zou het deel van de naam “viers” zijn afgeleid van “rivier”. Dit zou een logische verklaring zijn, omdat De rivier Eure door het stadje heen loopt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad grotendeels vernietigd. Dit was echter geen direct gevolg van de Geallieerde landing in Normandië, in juni 1944. Louviers werd namelijk al grotendeels verwoest bij de Duitse inval, tussen 10 juni en 14 juni in het jaar 1940. Zo gingen veel gebouwen verloren door het geweld waarmee de Duitse troepen het plaatsje binnentrokken en vervolgens bezetten. Ook werd het oostelijke deel van Louviers platgebrand door de Duitsers, als vergelding voor het doodschieten van een Duitse onderofficier, door een inwoner van dit plaatsje. Na de Tweede Wereldoorlog werd Louviers weer opgebouwd, al had het door de grootschalige vernielingen helaas veel van haar oorspronkelijke charme verloren.

Louviers vandaag de dag

Vandaag de dag is Louviers, ondanks haar turbulente verleden, een leuk plaatsje om te bezoeken. Hoewel het plaatsje zoals eerder aangegeven veel van haar oorspronkelijke charme heeft verloren, is de oude binnenstad van dit plaatsje alsnog erg leuk om te verkennen. De aanwezigheid van de verschillende winkeltjes en restaurants zorgt voor een gezellige sfeer. Bovendien is Louviers gunstig gelegen ten opzichte van andere leuke steden, dorpjes en bezienswaardigheden in Normandië, waardoor dit plaatsje een zeer geschikte uitvalsbasis is voor een heerlijke vakantie in Normandië.

Louviers bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf eens bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by