Gisors

Gisors

Gisors

Gisors

Gisors is een plaatsje gelegen in het departement Eure. Het plaatsje ligt aan de rand van het gebied dat men Vexin noemt. Dit plaatsje heeft haar eigen kasteel, dat ligt op een heuvel met uitzicht over de stad.

Geschiedenis van Gisors

Volgens verschillende archeologische onderzoeken is het plaatsje Gisors gesticht in de Romeinse tijd. Toch begon het plaatsje zich pas echt te ontwikkelen rond het jaar 965 na Christus. Dit komt doordat Gisors op de grens lag van het hertogdom van Normandië en het koninkrijk van Frankrijk. Het plaatsje lag dan ook te midden van alle schermutselingen tussen deze twee strijdende partijen. Deze schermutselingen duren voort tot aan 28 juni van het jaar 1180, waarop het Vedrag van Gisors werd getekend. Hierin kwamen de beide strijdende partijen, de legers van Koning Hendrik II van Engeland en de legers van Koning Filips II van Frankrijk, overeen om de vrijwel voortdurende oorlogen te beëindigen. Tijdens de Geallieerde invasie van Normandië, leek het stadje Gisors gespaard te blijven. Waar andere steden en dorpen in Normandië eerder zwaar beschadigd raakten, onder meer door de hevige bombardementen, leek Gisors de dans te ontspringen. Uiteindelijk zou ook Gisors helaas met de vernietigende gevolgen van de Tweede Wereldoorlog te maken krijgen. Op 30 augustus 1944 werd het stadje bevrijd door een Britse pantserdivisie, die onderweg was naar Beauvais.

Gisors vandaag de dag

Vandaag de dag is Gisors een van de leukste plaatsjes om te bezoeken in het departement Eure. Het kasteel van Gisors is de belangrijkste toeristische trekpleister van dit plaatsje. Vanuit dit kasteel heeft u een prachtig uitzicht op het gehele plaatsje. In dit plaatsje zijn tevens leuke winkeltjes en restaurants te vinden. Hiermee is Gisors een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Eure. Zo zijn de verschillende bezienswaardigheden in deze regio eenvoudig te bereiken, maar ook de kustlijn van Normandië is vanuit Gisors goed bereikbaar. Al met al is dit plaatsje erg leuk om te bezoeken wanneer u geniet van uw vakantie in deze prachtige omgeving.

Gisors bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken en bewonderen vanuit haar kasteel? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by