Kathedraal van Évreux

Kathedraal van Évreux

Bezienswaardigheden in Normandië

Kathedraal van Évreux

De kathedraal van Évreux is een van de mooiste bouwwerken van Évreux. Deze kathedraal staat ook wel bekend als de Notre-Dame d’Évreux. Deze kathedraal is een mooi voorbeeld van de Gotische bouwkunst en is sinds 1862 geregistreerd als zijnde een historisch monument.

Geschiedenis van de kathedraal van Évreux

De kathedaal van Évreux werd gesticht in de vierde eeuw na Christus. De kathedraal werd gebouwd op de locatie waar ooit een oude Romaanse basiliek had gestaan. Vanaf het moment dat de bouw van dit imposante bouwwerk was afgerond, kreeg de kathedraal echter met veel tegenslagen te maken. In de eerste plaats kwam dit door de ambities van de graaf van Évreux. Deze graaf probeerde zijn machtspositie uit te buiten. Évreux lag namelijk in het grensgebied tussen het Hertogdom Normandië en het koninkrijk Frankrijk. Als gevolg hiervan ging zowel de kathedraal als de stad Évreux in vlammen op. In de twaalfde eeuw na Christus werd begonnen met de wederopbouw van de kathedraal. Het duurde echter niet lang of de kathedraal ging wederom in vlammen op, ten gevolge van de strijd tussen de Engelse koning Richard Leeuwenhart en de troepen van de Franse koning Filips II. Ook ditmaal zou de kathedraal van Évreux weer volledig gerestaureerd worden. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg de kathedraal van Évreux het zwaar te verduren. De stad Évreux werd zwaar gebombardeerd, met grote schade als gevolg. Ondanks al deze tegenslagen is de kathedraal van Évreux tegenwoordig weer in volle glorie te bewonderen.

De kathedraal van Évreux vandaag de dag

Vandaag de dag is de kathedraal van Évreux een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad Évreux, en misschien zelfs wel van de hele regio. De kathedraal is opengesteld voor bezoekers, die zich kunnen vergapen aan alle prachtige elementen van deze indrukwekkende kathedraal. Een bezoekje aan de kathedraal van Évreux is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze regio.

De kathedraal van Évreux bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende kathedraal zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by