Kasteel van Gisors

Kasteel van Gisors

kasteel van gisors

Kasteel van Gisors

Het kasteel van Gisors is gelegen bij het gelijknamige plaatsje in het departement Eure. Het kasteel van Gisors was een van de belangrijkste kastelen van de graven van Normandië, omdat het deel uitmaakte van een serie van kastelen die Normandië moest verdedigen tegen het leger van de koning van Frankrijk.

Geschiedenis van het kasteel van Gisors

Het kasteel van Gisors werd gebouwd in opdracht van koning Willem II van Engeland. Vrijwel tegelijkertijd werden er nog 24 andere kastelen in deze regio gebouwd, zodat eventuele aanvallen van de Franse legers konden worden afgeslagen. Ondanks haar indrukwekkende verdedigingswerken, slaagden de Franse legers er in het jaar 1193 na Christus toch in om het kasteel van Gisors te veroveren. Hiermee verloor het kasteel meteen haar belangrijke rol als zijnde een kasteel aan de frontlinie. Voordat het kasteel werd veroverd door de Fransen, stond het kasteel van Gisors bekend vanwege het feit dat hier verschillende Tempeliers gevangen hebben gezeten. Zo was het kasteel van Gisors de laatste gevangenis van de grootmeester van de order der Tempeliers, Jacques de Molay, die overleed tijdens zijn gevangenschap in dit kasteel. Mede dankzij de rol die het kasteel van Gisors heeft gespeeld in de geschiedenis van deze regio, werd het kasteel in 1862 officieel erkend als historisch erfgoed door het Franse ministerie van Cultuur.

Het kasteel van Gisors vandaag de dag

Vandaag de dag is het kasteel van Gisors erg interessant om te bezoeken. Het kasteel is gelegen op een hoge heuvel, waardoor u via een pad dat omhoog loopt naar het kasteel toe kunt lopen. Een bezoekje aan dit kasteel is deze klim echter wel waard. Vanaf het kasteel kunt u bijvoorbeeld genieten van een prachtig uitzicht op de nabije omgeving. U kunt er ook voor kiezen om onder begeleiding van een gids het kasteel te verkennen. Dit is erg leuk, omdat de gids veel weet te vertellen over het kasteel en haar verleden. Wanneer u in deze omgeving verblijft gedurende uw vakantie is een bezoekje aan het kasteel van Gisors absoluut aan te bevelen.

Het kasteel van Gisors bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by