Kasteel Gaillard

Kasteel Gaillard

Kasteel Gaillard

Kasteel Gaillard

Kasteel Gaillard ligt ongeveer 40 kilometer ten zuiden van de stad Rouen en staat bekend als historisch monument. Vanuit de indrukwekkende ruïnes van Kasteel Gaillard kunt u genieten van een mooi uitzicht op het platteland van Normandië.

Geschiedenis van het kasteel Gaillard

Het kasteel Gaillard is gebouwd in opdracht van Richard I Leeuwenhart, de koning van Engeland. De werkzaamheden startten in het jaar 1196 na Christus, en zouden uiteindelijk twee jaar in beslag nemen. Het kasteel Gaillard was erg groot, en was omringd door verschillende verdedigingsmuren, waardoor het kasteel zeer moeilijk te veroveren was. Gedurende de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland werd het kasteel regelmatig belegerd. Zowel de Engelsen als de Fransen slaagden er enkele malen in om het kasteel te veroveren. Dat dit dikwijls erg veel moeite kostte, blijkt wel uit het feit dat kasteel Gaillard rond het jaar 1417 na Christus maar liefst zestien maanden belegerd is geweest. Volgens de verhalen zouden de troepen in het kasteel zich pas hebben overgegeven toen het touw waarmee zij water uit de waterput in het kasteel konden takelen, het had begeven waardoor zij gedwongen waren om zich over te geven. In het jaar 1603 werd het kasteel grotendeels vernietigd door koning Henry IV, waardoor er slechts een ruïne overbleef.

Kasteel Gaillard vandaag de dag

Vandaag de dag is de ruïne van het kasteel Gaillard opengesteld voor bezoekers. Hoewel dit ooit zo belangrijke kasteel is vervallen tot een ruïne, is deze erg indrukwekkend te noemen. Een bezoekje aan kasteel Gaillard biedt dan ook een mooie inzage in de Middeleeuwen. Deze prachtige locatie is erg indrukwekkend, helemaal als u zich beseft wat hier zich allemaal heeft afgespeeld. Vanuit de ruïnes van kasteel Gaillard kunt u bovendien genieten van een prachtig uitzicht over het nabijgelegen dorpje en het omringende landschap. Een bezoek aan de restanten van dit indrukwekkende kasteel is absoluut de moeite waard. Volgens de kenners behoort kasteel Gaillard tot een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Eure.

Kasteel Gaillard bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende locatie zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by