De tuin van Claude Monet

De tuin van Claude Monet

De tuin van Claude Monet

De tuin van Claude Monet

De tuin van Claude Monet is een van de meest geliefde bezienswaardigheden in het departement Eure. In deze prachtige tuinen kunt u heerlijk wandelen. Bovendien kunt u hier op mooie zomerdagen de meest prachtige foto’s maken.

Geschiedenis van de tuin van Claude Monet

Claude Monet was een van de grootste schilders uit de Franse geschiedenis. Hij heeft veel bekend voor het impressionisme. Monet schilderde enkele schilderijen die hij baseerde op zijn eigen tuin. In het jaar 1883 verhuisde Claude Monet met zijn gezin naar het plaatsje Giverny. Al op 24-jarige leeftijd begon Monet met het schilderen van landschappen. Het zou dan ook niet lang duren alvorens Claude Monet in de tuin van zijn huis bij Giverny zijn eerste landschap schildert. Hiermee kreeg Monet voor elkaar wat hij graag deed: het vastleggen van het visuele aspect van de alledaagse werkelijkheid, zonder eventuele verwijzingen naar de klassieke oudheid of een ander historisch thema. Hierdoor kan Monet ook wel als een van de grondleggers van het impressionisme worden beschouwd. Op 5 december 1926 overlijdt Claude Monet in zijn huis in Giverny. Hij liet een grote verzameling van prachtige schilderijen na, waarvan hij enkele in zijn prachtige tuin heeft geschilderd, zoals het prachtige ‘Bassin aux nymphéas (1900).

De tuin van Claude Monet vandaag de dag

Vandaag de dag is de tuin van Claude Monet toegankelijk voor het grote publiek. Wanneer u door deze prachtige tuin loopt, kunt u zich vergapen aan alle prachtige elementen van deze tuin. Op mooie zomerdagen kunt u genieten van de vele prachtige kleuren van alle planten en bloemen. Het is dan ook niet voor niets dat duizenden toeristen jaarlijks deze prachtige tuin bezoeken. Wanneer u in het departement Eure verblijft, is een bezoekje aan deze prachtige tuin van Claude Monet in Giverny dan ook van harte aan te bevelen.

De tuin van Claude Monet bezoeken?

Wilt u deze prachtige en bijzondere tuin zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by