Abdij van Bec

Abdij van Bec

Abdij van Bec

Abdij van Bec

De abdij van Bec is een prachtige oude abdij, gelegen bij het dorpje Le Bec-Houllin, in het departement Eure. Deze abdij is bijna duizend jaar oud, en was in het verleden een van de belangrijkste abdijen van Normandië.

Geschiedenis van de abdij van Bec

De abdij van Bec werd in het jaar 1034 na Christus gesticht door een Normandische ridder met de naam Herluin van Brionne. Deze ridder had eerder besloten om de rest van zijn leven in dienst te stellen van het Christelijke geloof, en besloot daarom deze abdij op te richten, samen met enkele gelijkgestemden. Onder leiding van de ridder Herluin maakte het klooster al snel een voorspoedige periode door. Al snel groeide het klooster uit tot een gemeenschap van niet minder dan 136 monniken. Ondanks alle voorspoed, kreeg de abdij van Bec ook te maken met tegenslagen. Zo brak er in de dertiende eeuw tweemaal een brand uit in het klooster. Ook kreeg de abdij van Bec te maken met de gevolgen van de Honderdjarige Oorlog. Hoewel de abdij in het jaar 1350 was voorzien van verschillende fortificaties, wed de abdij van Bec in 1418 geplunderd door de Engelsen. Ook in de tweede helft van de zestiende eeuw werd de abdij geplunderd, dit maal door de Hugenoten. De Hugenoten doodden verschillende monniken, en verjoegen de overlevenden. De abdij van Bec bleef achter als een ruïne. Even leek het er op alsof de abdij voor eeuwig verloren was gegaan, maar vanaf 1626 werd er begonnen met de restauratie van deze ooit zo indrukwekkende abdij. Door de gevolgen van de Franse Revolutie kwam er een einde aan zeven eeuwen waarin het klooster werd bewoond door monniken. In 1792 werden de laatste monniken verdreven.

De abdij van Bec vandaag de dag

Vandaag de dag is de abdij van Bec opengesteld voor bezoekers. Gedurende uw bezoek aan deze abdij wordt u voorzien met informatie over de geschiedenis van deze bijzondere locatie. U kunt er natuurlijk voor kiezen om deze prachtige abdij zelf te verkennen, maar ook kunt u er voorkiezen om deel te nemen aan een rondleiding door een gids, die u alles over deze mooie en bijzondere abdij weet te vertellen. Een bezoekje aan de abdij van Bec is absoluut de moeite waard.

De abdij van Bec bezoeken?

Wilt u deze mooie abdij zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by