Eure

Eure

Eure

Het departement Eure is een van de vijf departementen in de regio Normandië. De overige vier departementen zijn: Calvados, Manche, Orne en Seine-Maritime. Het departement Eure is een van de departementen van Normandië met een rijke historie. Dit departement staat bekend om haar vele leuke steden en dorpen, zoals Évreux, Bernay, Gisors en Les Andelys.

Eure en haar prachtige bezienswaardigheden

In het departement Eure raakt u werkelijk waar niet uitgekeken. Van de prachtige tuinen van de Franse schilder Claude Monet, tot aan het indrukwekkende kasteel van Gisors en het kasteel Gaillard. Er is zoveel te zien en te beleven in dit gebied, dat niemand zich hier hoeft te vervelen. Bovendien zijn de bezienswaardigheden in de andere departementen ook goed bereikbaar. Vanwege de gunstige ligging van dit departement, kunt u, ondanks dat Eure niet direct aan zee gelegen is, toch nog genieten van een lekker dagje aan het strand. Op iets meer dan een uurtje rijden liggen de bekende invasiestranden, welke ook een bezoekje waard zijn. Vergeet tijdens uw vakantie in Eure vooral niet om een van haar indrukwekkende abdijen of kathedralen te bezoeken. Zo is de abdij van Bec, of de kathedraal van Évreux absoluut een bezoekje waard.

Vakantiehuizen in Eure

In het departement Eure zijn vele leuke vakantiehuizen te vinden, waardoor u een ruime keuze heeft. Vanuit uw vakantiewoning kunt u gemakkelijk alle leuke bezienswaardigheden in dit departement, maar ook de leuke bezienswaardigheden en steden in het overige deel van Normandië bereiken. Een vakantie in de Eure betekent dan ook dat u kunt genieten van het allermooiste wat de regio Normandië u te bieden heeft. Zo kunt u er voor kiezen om een heerlijk weekje te wandelen in dit prachtige gebied, maar kunt u er ook voor kiezen om vanuit Eure alle belangrijke bezienswaardigheden van de Tweede Wereldoorlog te bezoeken. Een vakantie in de Eure betekent rust, gezelligheid en veelzijdigheid. Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, een vakantie in de Eure is absoluut aan te bevelen.

Filter by