Honfleur

Honfleur

Honfleur

Honfleur

Honfleur is een klein plaatsje aan de kust in de regio Calvados. Dit plaatsje staat bekend om haar prachtige, oude pittoreske haventje.

Geschiedenis van Honfleur

Vanwege haar gunstige ligging, groeide het plaatsje Honfleur in de twaalfde eeuw na Christus uit tot een belangrijk plaatsje op de handelsroute tussen Rouen en Engeland. Dankzij haar ligging en het relatief rijke achterland, groeide Honfleur al snel uit tot een van de meest welvarende steden in Normandië. Het kustplaatsje speelde vanwege haar ligging een belangrijke rol gedurende de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Zo werd het plaatsje al relatief vroeg tijdens de oorlog veroverd door de Engelsen, en zou het plaatsje regelmatig veroverd en heroverd worden door de beide strijdende partijen. Na afloop van de Honderdjarige Oorlog profiteerde Honfleur wederom van haar gunstige ligging, en vergaarde het plaatsje veel rijkdom vanwege de handel over zee. De handel stortte echter grotendeels in als gevolg van de Franse Revolutie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef Honfleur bespaard van de destructieve gevolgen waar andere steden in Normandië wel onder leden. Op 25 augustus 1944 werd het plaatsje zonder ook maar enige strijd te hoeven leveren, bevrijd door de geallieerden.

Honfleur vandaag de dag

Vandaag de dag staat Honfleur bekend als een van de meest schilderachtige havenplaatsjes van heel Normandië. Mede dankzij het feit dat het plaatsje grotendeels bespaard is gebleven van de vernietigingen van de Tweede Wereldoorlog, heeft het plaatsje haar typerende karakter weten te behouden. In het gezellige haventje vindt u meerdere restaurantjes en leuke winkeltjes. Ook kunt u hier bij mooi weer de meest prachtige foto’s maken. Een bezoekje aan dit prachtige havenplaatsje, met haar typerende sfeer is absoluut de moeite waard. Vergeet dan vooral niet te genieten van heerlijke, vers gevangen vis!

Honfleur bezoeken?

Wilt u dit schilderachtige havenplaatsje zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by