Deauville

Deauville

Deauville

Deauville

Deauville wordt gezien als een van de belangrijkste en populairste badplaatsen aan de kust van Normandië. Jaarlijks wordt dit stadje, gelegen aan de monding van de rivier Touques, dan ook door velen bezocht.

Geschiedenis van Deauville

Het plaatsje Deauville is ooit ontstaand op een hoger gelegen stuk land, omringd door moerassen. het dorpje is ontstaan rondom de kerk Saint-Laurent. De bewoners van het dorpje lieten het vee grazen op de lager gelegen stukken land. Tot aan het jaar 1858 na Christus leek Deauville gewoon een van de vele kleine dorpjes die Normandië rijk is. In 1858 besloot de graaf de Morny, een halfbroer van de Franse Keizer Napoleon de derde, om van het dorpje Deauville een prachtig resort aan zee te maken, voor de Franse elite. Het duurde dan ook niet lang of het eens zo normale dorpje was omgebouwd tot een prachtig stadje, met vele prachtige villa’s, een racebaan en een spoorwegverbinding met Parijs. Toen in het jaar 1911 ook nog eens een casino en enkele dure hotels werden geopend, was de transformatie van het ooit zo rustige dorpje compleet. Deauville werd een geliefde bestemming onder de Franse elite. Ondanks de gevolgen van zowel de Eerste Wereldoorlog als de Tweede Wereldoorlog, heeft dit stadje haar aristocratische karakter weten te behouden en is Deauville tot op de dag van vandaag een geliefde vakantiebestemming.

Deauville vandaag de dag

Vandaag de dag is Deauville een ideale bestemming voor een heerlijke strandvakantie aan de kustlijn van Normandië. Jaarlijks vinden vele strandvakantiegangers dan ook hun weg naar dit leuke stadje. Deauville is echter niet alleen een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke strandvakantie. Ook in het stadje zelf is genoeg te zien en te beleven. Wat te denken van de vele prachtige oude gebouwen, of de leuke winkeltjes en restaurants in het centrum van dit stadje? Ook zijn vele leuke bezienswaardigheden in Normandië prima te bereiken vanuit dit leuke plaatsje. Deauville kan dan ook gezien worden als een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in Normandië!

Deauville bezoeken?

Wilt u dit prachtige kustplaatsje zelf eens verkennen? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by