Caen

Caen

Caen

Caen

Caen is een stad gelegen in het departement Calvados, op ongeveer vijftien kilometer afstand van de kust. De rivier Orne loopt dwars door de stad. Caen wordt ook wel de stad met honderd klokken genoemd. De stad is onder meer bekend vanwege haar twee grote abdijen, namelijk de Abbaye-aux-hommes en de Abbaye aux Dames.

Geschiedenis van Caen

De naam van de stad is afgeleid van een Frankische stam, de Katten, die vanuit het Duitse Westfalen neerstreek in de regio Normandië. De eigenlijke betekenis van de naam van de stad Caen is dan ook: de verbijfplaats van de Katten. Aan het einde van de tiende eeuw na Christus werd Normandië geteisterd door plunderingen van de Vikingen. In de gehele regio heerste een dagelijks terugkerende angst om ten prooi te vallen aan deze woestelingen uit het hoge noorden. Pas onder het bewind van niemand minder dan Willem de Veroveraar, keerde de rust weer terug in de regio. Willem de Veroveraar was verantwoordelijk voor de bouw van de imposante abdij waar Caen om bekend staat: de abbaye aux Hommes. Zijn echtgenote gaf opdracht tot de bouw van een andere grote abdij, de abbaye aux Dames. Bovendien werden er stenen muren om het stadje heen aangelegd, om zo het stadje en haar bewoners te beschermen tegen aanvallen van de Vikingen. Toch zou Caen nog met de nodige vernietigingen te maken krijgen. Zo werd de stad op 26 juli 1346 belegerd en geplunderd door koning Eduard. Caen was inmiddels uitgegroeid tot een van de rijkste steden van de regio, wat haar aantrekkelijk maakte voor kwaadwilligen. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad grotendeels vernietigd door bombardementen van de geallieerden. Gelukkig kon deze prachtige stad na de Tweede Wereldoorlog weer volledig opgebouwd worden.

Caen vandaag de dag

Vandaag de dag is Caen nog steeds een leuke stad om te bezoeken. Hoewel de stad volgens sommigen haar traditionele karakter heeft verloren door de vernietigingen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, is een bezoekje aan deze stad absoluut aan te bevelen. Zo zijn de bijzondere bezienswaardigheden van Caen, zoals de abbaye des Hommes en de abbaye aux Dames absoluut een bezoekje waard. In de gezellige binnenstad zijn bovendien leuke restaurantjes en winkels te vinden, waardoor u gerust een paar dagen zoet kunt zijn in dit mooie stadje.

Caen bezoeken?

Wilt u deze mooie stad en haar bezienswaardigheden zelf bezoeken? Kijk op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by

 
Basic Travel Vakantiehuizen