Beuvron-en-Auge

Beuvron-en-Auge

Steden en dorpen in Normandië

Beuvron-en-Auge

Beuvron-en-Auge staat bekend als een van de mooiste dorpjes van heel Frankrijk. Het dorpje ligt tussen de grotere steden Caen en Lisieux, op ongeveer vijftien kilometer van de kust. Het dorpje staat bekend vanwege haar leuke centrale plein en de prachtige vakwerkhuizen.

Geschiedenis van Beuvron-en-Auge

Het plaatse Beuvron-en-Auge is naar alle waarschijnlijkheid gesticht door de Galliërs. Door de geschiedenis heen heeft het plaatsje zich in relatieve rust kunnen ontwikkelen, waar de grotere steden in de nabije omgeving als Caen en Lisieux met de nodige tegenslagen te maken kregen. Zo zijn zowel Caen als Lisieux meerdere malen in de geschiedenis geplunderd, terwijl Beuvron-en-Auge een minder turbulente historie kent. Pas in de vijftiende eeuw na Christus breidde het kleine dorpje zich beetje bij beetje uit. In de periode rond het einde van de achttiende eeuw na Christus en het begin van de negentiende eeuw, groeit Beuvron-en-Auge uit tot een belangrijk dorpje voor de handel in vee. Toen het dorpje in het jaar 1859 met de andere steden en dorpen in de omgeving werd verbonden door een spoorlijn, vestigden veel handelaren en ambachtslieden zich in dit kleine dorpje. Na verloop van tijd werd het dorpje echter steeds minder belangrijk, waardoor de vele handelaren en ambachtslieden vertrokken uit het Beuvron-en-Auge. Even leek het er op dat dit dorpje volledig verlaten zou worden. In 1972 werd het dorpje echter opgemerkt vanwege het feit dat zij haar oorspronkelijke karakter goed heeft behouden. Vanaf 1975 werden de oude, vervallen huizen met grote zorg gerestaureerd, waardoor het dorpje kon uitgroeien tot het prachtige dorpje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Beuvron-en-Auge vandaag de dag

Vandaag de dag staat Beuvron-en-Auge bekend als een van de mooiste dorpjes van heel Normandië. Sommigen rekenen dit dorpje zelfs tot de mooiste dorpjes van heel Frankrijk. Dit komt voornamelijk doordat het dorpje, ondanks de turbulente geschiedenis van de regio, haar historische karakter goed heeft weten te behouden. Ondanks dat Beuvron-en-Auge maar een klein dorpje is, is een bezoekje aan dit prachtige dorpje absoluut de moeite waard!

Beuvron-en-Auge bezoeken?

Wilt u dit prachtige dorpje, met haar prachtige vakwerkhuisjes zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by