Bayeux

Bayeux

Bayeux

Bayeux

Bayeux is een oude stad gelegen in het departement Calvados. Deze stad is onder meer bekend vanwege het wereldberoemde tapijt van Bayeux, dat in deze stad te bewonderen is.

Geschiedenis van Bayeux

De stad Bayeux vindt haar oorsprong in de Keltische tijd. Zo zou de naam van de stad zijn afgeleid van een stam die hier in de Keltische tijd leefde. Deze stam stond beter bekend als de Baiocasses. Evenals vele andere steden en dorpen in Normandië, werd ook Bayeux geteisterd door aanvallen van de Noormannen. In het jaar 890 na Christus werd de stad zelfs verwoest door de plunderende Noormannen. De stad werd echter relatief snel weer tot haar volle glorie hersteld. In het jaar 1077 besluit de bisschop Odon de Conteville, een halfbroer van Willem de Veroveraar, dat er een grote kathedraal gebouwd moest worden in Bayeux. Deze kathedraal zou later beter bekend komen te staan als de Notre-Dame van Bayeux. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Bayeux al relatief snel bevrijd. Sterker nog, deze stad was de eerste grote plaats die door de Geallieerden na de landing in Normandië werd bevrijd van de Duitse bezetters. De stad is, in tegenstelling tot andere steden in Normandië zoals bijvoorbeeld Caen, ook bespaard gebleven van grote verwoestingen. Dit komt doordat de Britse troepen die op Gold Beach landden, op 7 juni geen weerstand van de Duitsers ondervonden toen zij Bayeux binnentrokken. Mede hierdoor heeft de stad haar typerende karakter goed kunnen behouden.

Bayeux vandaag de dag

Vandaag de dag staat Bayeux bekend als een van de leukste en mooiste steden van heel Normandië. In de gezellige binnenstad zijn vele leuke winkeltjes en restaurants te vinden. Ook de aanwezigheid van prachtige bezienswaardigheden als het wereldberoemde tapijt van Bayeux en de kathedraal Notre-Dame, maken van Bayeux een stad die eigenlijk niet op uw lijstje mag ontbreken wanneer u uw vakantie doorbrengt in de nabije omgeving. Niet alleen is deze stad leuk als bestemming voor een stedentrip, maar ook ideaal als uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in Normandië.

Bayeux bezoeken?

Wilt u deze leuke stad zelf verkennen? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by