Calvados

Calvados

Calvados

Calvados is een van de vijf departementen van Normandië. De geschiedenis van dit departement wordt grotendeels bepaald door de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Zo is er onder meer zwaar gevochten om Caen, een van de belangrijkste steden in deze regio. Ook de wereldberoemde invasiestranden, Omaha Beach, Utah Beach, Gold Beach, Juno Beach en Sword Beach zijn in dit departement te vinden. Ook andere indrukwekkende plaatsen als Pointe du Hoc en de Amerikaanse begraafplaats doen herinneren aan de Tweede Wereldoorlog, die in deze regio haar ommekeer beleefde.

Calvados, meer dan enkel de Tweede Wereldoorlog

Toch zijn er in het departement Calvados nog vele andere bijzondere bezienswaardigheden te vinden die niets met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. Wat te denken van het wereldberoemde tapijt van Bayeux? Dit tapijt is maar liefst zeventig meter lang. Op dit tapijt is de slag bij Hastings uitgebeeld. Wanneer u in het departement Calvados verblijft, zijn er veel leuke dorpjes om te bezoeken. Wat te denken van prachtige plaatsjes als Honfleur en Lisieux? Ook het dorpje Beuvron-en-Auge is absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Dit dorpje behoort volgens de kenners tot de allermooiste dorpjes van heel Frankrijk en staat onder meer bekend vanwege haar traditionele vakwerkhuisjes.

Vakantiehuizen in Calvados

In het departement Calvados zijn talloze leuke vakantiehuizen te vinden. Vanwege de gunstige ligging, centraal in Normandië, is een vakantie in Calvados ten zeerste aan te bevelen. Vanuit uw vakantiewoning kunt u gemakkelijk alle mooie en bijzondere bezienswaardigheden en steden van Normandië bereiken. Voor een complete vakantie in het prachtige Normandië, bent u in Calvados dus aan het juiste adres. Vergeet tijdens uw verblijf in dit prachtige departement vooral niet om eens te genieten van een heerlijk glaasje Calvados. Dit alcoholische drankje is de specialiteit van deze omgeving en wordt verkregen door het destilleren van appelcider. Voor een heerlijke en veelzijdige vakantie in Normandië bent u in dit departement dus aan het juiste adres.

Filter by