Landingsmuseum van Arromanches

Landingsmuseum van Arromanches

landingsmuseum van Arromanches

Landingsmuseum van Arromanches

Het landingsmuseum van Arromanches is een interessant museum over de landing in Normandië, beter bekend als D-Day. Dit museum is gebouwd op de plaats waar ooit een kunstmatige haven werd aangelegd door de Geallieerden, om zo de troepen op het land te kunnen bevoorraden.

Geschiedenis van het landingsmuseum van Arromanches

Op 6 juni 1944, landden de Geallieerde troepen in Normandië, als onderdeel van Operation Overlord. Deze dag vormde een keerpunt voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, en is beter bekend onder haar codenaam: D-Day. Op deze dag landden de Geallieerde troepen op vijf verschillende invasiestranden: Omaha Beach, Utah Beach, Gold Beach, Juno Beach en Sword Beach. Bij de totstandkoming van deze grote militaire operatie was al gebleken dat de bouw van enkele kunstmatige havens van groot belang zou zijn voor het slagen van de campagne. Zonder dergelijke kunstmatige havens, zou het niet goed mogelijk zijn om de Geallieerde troepen te voorzien van de benodigde voorraden. Bij het plaatsje Arromanches werd vlak na de landing een dergelijke kunstmatige haven aangelegd. Dankzij deze haven, bestaande uit grote pontons met stalen poten, konden onder meer bevoorradingsvoertuigen en tanks zo vanuit de landingsschepen naar de kust rijden. Mede dankzij de kunstmatige haven bij Arromanches slaagden de Geallieerden er in om de Duitse bezetters te verdrijven uit Normandië, en zo het tij van de oorlog te keren. Op 5 juni 1954 werd het landingsmuseum van Arromanches officieel geopend. Dit was het eerste museum ter herinnering aan de slag om Normandië, en is gebouwd op de locatie van de ooit zo belangrijke kunstmatige haven.

Het landingsmuseum van Arromanches vandaag de dag

Vandaag de dag wordt het landingsmuseum van Arromanches jaarlijks door vele toeristen bezocht. Gedurende de rondleiding door de gids komt u veel te weten over het belang en de werking van de kunstmatige haven bij Arromanches. Ook zijn er in dit museum vele voorwerpen en schaalmodellen te bezichtigen, waardoor u als bezoeker beter begrijpt hoe de verschillende onderdelen van deze belangrijke kunstmatige haven functioneerden. Een bezoekje aan dit leuke museum is absoluut de moeite waard.

Het landingsmuseum van Arromanches bezoeken?

Wilt u dit interessante museum over de kunstmatige haven bij Arromanches zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by