De geschutsbatterij bij Longues-sur-Mer

De geschutsbatterij bij Longues-sur-Mer

Geschutsbatterij bij Longues-sur-Mer

De geschutsbatterij bij Longues-sur-Mer

De geschutsbatterij bij Longues-sur-Mer is een serie van Duitse verdedigingswerken, aan de kust van Normandië. Deze geschutsbatterij lag op een strategische locatie, tussen de invasiestranden Omaha Beach en Utah Beach en was onderdeel van de door Duitsland gebouwde Atlantikwall tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Geschiedenis van de geschutsbatterij bij Longues-sur-Mer

In september 1943 werd er begonnen met de bouw van een serie bunkers, met daarin zware kanonnen waarmee de Duitse bezetters in staat werden gesteld om in het geval van een invasie de geallieerde kruisers en andere vaartuigen te kunnen beschieten. Vanwege haar strategische ligging, vormde deze geschutsbatterij een serieus obstakel voor de geallieerden. De bouw van deze imponerende bunkers was in april 1944 volledig afgerond. De geschutsbatterij bij Longues-sur-Mer werd bemand door de soldaten van de Duitse Kriegsmarine, en bevatte vier grote scheepskanonnen, elk beschermd door meerdere kazematten. Ook werd de geschutsbatterij beschermd door meerdere luchtdoelkanonnen, om aanvallen vanuit de lucht af te kunnen slaan. De geallieerden waren goed op de hoogte van het gevaar dat deze geschutsbatterij bij Longues-sur-Mer vormde. Gedurende de nacht voordat de daadwerkelijke landing zou plaatsvinden, werd de geschutsbatterij bestookt door maar liefst 1.500 ton aan bommen. De eerstvolgende dag na de geallieerde landing in Normandië, gaf de bemanning van deze geschutsbatterij zich over aan de Britse troepen.

De geschutsbatterij bij Longues-sur-Mer vandaag de dag

Vandaag de dag zijn de verschillende bunkers van de geschutsbatterij bij Longues-sur-Mer gratis te bezichtigen door het grote publiek. Bij mooi weer kunt u hier heerlijk wandelen en prachtige foto’s maken van deze indrukwekkende bunkers. Ook zijn er nog enkele grote kanonnen te bezichtigen, welke een goede indruk geven van de ooit zo enorme vuurkracht van deze geschutsbatterij. Juist omdat deze geschutsbatterij als een van de weinige geschutsbatterijen in de regio nog in het bezit is van de originele kanonnen, is een bezoekje aan deze indrukwekkende verdedigingswerken absoluut de moeite waard.

De geschutsbatterij bij Longues-sur-Mer bezoeken?

Wilt u deze nog altijd indrukwekkende geschutsbatterij zelf bezoeken? Kijk dan op de onderstaande kaart voor vakantiehuizen in de nabije omgeving.

Filter by